7 juni 2017
19:00

Referat: Korsnäs IF FK - Bullermyrens IK

Regnet öste ner under den sena eftermiddagen när vi åkte mot Korsnäs, men vi hade vädergudarna med oss och regnet upphörde lagom till uppvärmningen började. Korsnäs hade några spelare borta på grund av niornas bal, vilket innebar att de hade plockat in lite fler spelare från ett yngre lag i föreningen, men av storleken av döma syntes ingen större skillnad.

Vi spelade riktigt bra fotboll första kvarten av matchen där vi rullade boll precis som vi vill göra. Tim hade två kanonlägen att sätta dit ett ledningsmål, men det ville sig inte. Korsnäs hade ingenting i anfallsväg och vi såg trygga ut i de vi gjorde. Sedan kom vi som vanligt i matcherna in i en period där vi inte gjorde jobbet fullt ut och stressade för mycket med bollen när vi hade den. Korsnäs fick mer bollinnehav och vi skickade iväg bollar mer eller mindre i panik rakt upp i mitten till deras mittbackar. Trots allt kunde vi ändå ta ledningen efter en djupledsboll från Alex till Jesper som löpte på högerkanten och vände ut-och-in på sin försvarare och dunkade in bollen med vänstern i borte burgaveln. Ologiskt just då, men ändå rättvist om man ser til hela halvleken. Efter det spelade vi bättre igen de sista 10 minuterna av halvleken, men inga fler riktiga målchanser skapades.

I halvtid poängterade vi att vi ville komma tillbaka till spelet vi hade i början av matchen där vi har mer tålamod i spelet med boll framförallt.

Andra halvleken blev tyvärr som helhet sämre än den första. Visserligen fick Korsnäs mer självförtroende och gjorde det bra, men det var mer eller mindre vi som bjöd in dem i matchen. Stressade dåliga passningar och många bollar som helt obegripligt slogs upp i luften eller passades i knähöjd på medspelaren när vi poängterar att rulla bollen längs marken.

Vid ett av våra inkast på högerkanten på vår planhalva ställer vi till det. Istället för att kasta långt längs kanten eller kasta kort med tillbakaspel längs marken skickar vi en halv cykelspark högt rakt in i planen. Ett par förlorade bolldueller och en skottfint senare är en Korsnässpelare fri med Linus och kan placera in kvitteringen. Helt logisk i det läget sett till matchbilden.

Vi lyckas ändå vända tillbaka matchen till vår fördel efter ett inkast långt upp på vår högerkant där Mohammed vinner boll i straffområdet och Mumtaz trycker av ett skott som sitter perfekt nere vid målvaktens högra stolpe. Efter det tar vi över spelet igen och skapar flera bra chanser. Vi har även några frisparkar i halvfarliga lägen, men trots olika frisparksskyttar är det verkligen spridda skurar på skotten.

Jesper, som öppnade målskyttet får även avsluta det när han nickar in ett perfekt inlägg av Tim från högerkanten med 5 minuter kvar. Lite senare kom ett nästan exakt likadant läge, men vad som hände då vet nog bara Jesper själv, något vidare avslut blev det i alla fall inte.

Matchen slutade 3-1 till Bullis, vilket ändå var rättvist sett til skapade målchanser. Sett till spelet var Bullis klart bättre de första 20 minuterna av matchen och de sista 10 minuterna i bägge halvlekarna något bättre än Korsnäs. I övrigt var det en jämn match. Vi får försöka att bli jämnare i vår prestation under matcherna, något vi har jobbat med i flera år nu. Vi måste bli bättre på att hjälpa varandra att skapa tid och ytor åt varandra när vi ha boll så att vi inte stressar och slår bort bollen i onödan. Tålamod med bollen är nyckelordet för framgång i vårt spel.

Individuellt så gjorde Kim, Lukas och Simon stabila insatser i backlinjen förutom vid Korsnäs mål då våra mittbackar såg lite passiva ut. Tim var företagsam på kanten hela matchen och borde även ha fått sätta dit något mål, men fick göra en snygg assist till Jesper istället. Sedan måste Jesper få ett plus för sina två mål där framförallt det första var en riktigt bra prestation.